07 April 2009

Penghuni di Pondok Penyayang Raudah. Kebanyakan mereka masih bersekolah dan memerlukan bantuan dari pelbagai segi. Aku berpeluang mengunjungi mereka bulan lalu atas tugasan yang diberikan oleh pejabat, melihat kehidupan mereka di sana, aku bersyukur ke atas kurniaNya pada aku, walaupun tak mewah, tapi cukup la bagi aku untuk tidak mengeluh pasal kepayahan hidup.

Supian Ahmad/The New Straits Times Press Malaysia

KUALA LUMPUR 6/7/09 - Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak berucap ketika hadir untuk Majlis Kewartawanan Malaysia MPI-Petronas 2008 di Hotel Istana. Ini merupakan hari pertama beliau memulakan tugas rasmi setelah dilantik ke jawatan itu dalam Istiadat Pengurniaan Surat Cara Pelantikan, Mengangkat Sumpah Jawatan dan Setia serta Sumpah Menyimpan Rahsia di hadapan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin di Istana Negara, Jumaat lepas.

Supian Ahmad/TheNew Straits Times Press

Bersama rakan fotografer dan bos-bos bergambar dengan bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi dan isteri beliau, Tun Jeanne Abdullah di dalam bilik media di PWTC sempena Perhimpunan Agong UMNO yang lepas.
Sedang menanti ketibaan Tun Abdullah di PWTC
Gambar diambil oleh Ulu/The Star ketika sedang mencuba lens aku kat kamera dia... ni kat CIMB Building, Bandar Pusat Damansara untuk sidang media CIMB Squash Open 2009.

Terperangkap dalam lif bersama rakan-rakan media yang lain ketika buat liputan Tun Dr Mahathir dan Sultan Kedah di BAngunan SAHOCA, Kelana Jaya.. turut terperangkap ialah Ketua Istiadat Istana, Pengawal Peribadi Tun, Polis Pengiring... gila ah.. panas dan sempit sekali..